Urządzenia i Akcesoria
Piernikobrownie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
16 kawałków
Składniki
-
100 g ciastek korzennych połamanych na kawałki, plus dodatkowa ilość ciastek w całości do dekoracji
-
250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
150 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
170 - 200 g cukru trzcinowego, nierafinowanego (patrz wskazówka)
-
3 jajka
-
250 g mleka
-
140 g mąki pszennej
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka korzenna przyprawa do piernika (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
51.2 mg
Białko
4.2 g
Kalorie
1194.6 kJ /
285.5 kcal
Tłuszcz
16.6 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mazurek cytrynowy
2 godz.
Ciasto z groszkami czekoladowymi i orzechami
1 godz. 30 min
Sernikowy tort lodowy z truskawkami
9 godz. 10 min
Bananowe brownie
40 min
Brownie z krówkami
50 min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1 godz. 10 min
Ciasteczkowy krem korzenny (Krem Speculoos)
10 min
Ciasteczka z białą czekoladą
25 min
Brownie z pistacjami
1 godz. 45 min
Ciastka imbirowe z białą czekoladą
5 godz. 45 min
Świąteczna szarlotka z korzenną nutą
2 godz. 35 min
Świąteczny sernik Speculoos
8 godz. 40 min